Kirkkonummen sanomat

Uutiset

01.01.2016
Säästöpankille Pop up –konttori Siuntioon
Länsi-Uudenmaan Säästöpankki on ajan hermolla ja avaa vähittäiskaupan tyyliin pop up –konttorin Siuntion Asemalle osoitteeseen Siuntiontie 504. Nooa Säästöpankilla on vuoden 2015 aikana ollut pop up –konttoreita Helsingissä, joten aivan uutta ei tämäntyyppinen toiminta ole pankkimaailmassakaan.
Lue lisää...
01.01.2016
Uusivuosi sujui rauhallisesti
Uuden vuoden vietto sujui läntisellä Uudellamaalla rauhallisesti. 31.12.2015 klo 18.00-1.1.2016 klo 08.00 välisenä aikana pelastuslaitos hoiti 27 erilaista sammutus- ja pelastustehtävää. Ensihoidon tehtävien määrä Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Hangossa, Inkoossa ja Raaseporissa oli 71, joista 41 tapahtui puolen yön jälkeen.
Lue lisää...
31.12.2015
Luistelija hukkui Bodomilla -Jäät vielä petollisen ohuita
Keskiviikkona 30.12. tapahtui Espoon Bodomjärvellä kaksi eri onnettomuuta, joissa luistelija tippui jäihin. Toinen luistelijoista menehtyi ja toisen onneksi paikalle harjoittelemaan jääneet sukeltajat olivat jo valmiiksi paikalla.
Lue lisää...
31.12.2015
Heikkoja jäitä varottava !
Vesistöjen jäätyminen etenee maan etelä- ja keskiosissa, mutta jäät ovat vielä heikkoja, varoittaa Suomen ympäristökeskus. Pohjoisempanakin järvenselkien ja virtapaikkojen jää voi vielä olla ohutta. Kylmän sään ja suurten virtaamien takia hyydetulvariski on joissa tavallista korkeampi.
Lue lisää...
31.12.2015
Hurjia takaa-ajoja Lohjalla ja Virkkalassa
Vuonna 1979 syntynyt kirkkonummelaismies ajoi Lohjan poliisin tutkinnan partiota vastaan Paikkarintiellä tiistaina 29.12. klo 14-15 välillä. Samainen auto oli nähty aiemmin 28.12. mökkimurtopaikalla. Pitkän, Sammatintietä, valtatie 1:llä ja valtatie 25:llä jatkuneen takaa-ajon ja pysäytysyritysten jälkeen auto löytyi Lohjan asemalla olevan Metrotukun piha-alueelta. Takaa-ajoon osallistui seitsemän partiota. Ylimmillään auton nopeus oli 180km/h. Lähietsinnässä tavoitettiin kaksi kirkkonummelaista miestä, jotka otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä varkauteen. Miehiä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Lue lisää...
31.12.2015
Poliisioperaatio Aavarannan vastaanottokeskuksessa- useita otettiin kiinni
Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden varmistamiseksi Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kohdensi toimenpiteitä Aavarannan vastaanottokeskukseen tänään 31.12.2015. Toiminnan turvaamiseksi sekä poliisin työturvallisuuden takaamiseksi tämän päivän toimintaan osallistui useita poliisipartioita. Poliisi otti vastaanottokeskuksesta kiinni kuusi henkilöä. Kiinniotot sujuivat rauhallisesti, eikä toiminnasta aiheutunut vaaraa sivullisille. Asiaan liittyvää esitutkintaa hoitaa Keskusrikospoliisi.
Lue lisää...
30.12.2015
Revontulia odotettavissa ensi yönä
Ilmatieteen laitoksen avaruussäätiedotteen mukaan Auringossa on tapahtunut voimakkuudeltaan melko vaatimaton mutta pitkäkestoinen roihupurkaus, joka voi aiheuttaa näyttäviä revontulia, jos pilvisyys sallii niiden näkymisen.
Lue lisää...
30.12.2015
Ensimmäiset S-ryhmän kaupat auki laajennetuin aukioloajoin jo uudenvuodenpäivänä
S-ryhmä vapauttaa asiakkaidensa arjen aikatauluja ja laajentaa markettiensa aukioloaikoja ympäri Suomen. Ensimmäiset myymälät hyödyntävät uusia aukiolomahdollisuuksia välittömästi vuoden vaihduttua. 2. tammikuuta aukioloajat pitenevät lähes 200 kaupassa ja helmikuun alkuun mennessä laajemmilla aukioloajoilla toimii yli 500 myymälää.
Lue lisää...
30.12.2015
Jäätalvi alkoi kolme viikkoa tavanomaista myöhemmin
Ilmatieteen laitoksen jääpalvelu aloitti maanantaina 28.12. jäätilanteen päivittäisen seurannan. Tämän talven ensimmäinen jäätiedotus julkaistiin keskiviikkona 23.12., kun Saimaalle annettiin ennakkotieto liikennerajoituksista.
Lue lisää...
30.12.2015
HYKS toivoo turvallista uudenvuoden juhlintaa
Pääkaupunkiseudulla ensihoitotehtävien määrä normaalisti kaksinkertaistuu uudenvuodenaattona verrattuna normaaliin viikonloppuun. Ensihoidon resursseja lisätään oleellisesti, mutta ambulanssien määrää ei kuitenkaan voida kaksinkertaistaa. Siksi omatoimisuutta äkillisten terveysongelmien ja tapaturmien hoidossa toivotaan.
Lue lisää...
30.12.2015
Merivartiosto: Hätärakettia ei saa ampua jos ei ole hädässä !
Rannikkoalueella rantaviivan läheisyydestä ilkivaltaisesti ammutut hätäraketit tuovat kustannuksia yhteiskunnalle. Jokaiseen merellä havaittuun hätärakettiin reagoidaan täydellä vakavuudella ja oletetaan ihmishengen olevan vaarassa. Hälytyksiin sidotaan resursseja joista mukana on lähes aina Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri, useita partioita merivartioasemilta ja -laivoilta sekä muita merenkulkijoita ja viranomaisia.
Lue lisää...
29.12.2015
Ilotulitus Kirkkonummen keskustassa
Kirkkonummella järjestetään suuri yhteinen ilotulitus jo yhdeksättä kertaa. Tapahtuman järjestää ilotulitusalan ammattilainen, monialayrittäjä Kimmo Halonen uuden vuoden aattona 31.12. klo 19.00.
Lue lisää...