KIRKKONUMMI
UPINNIEMI
5.2.2020 täytti Rannikkosotilaskotiyhdistyksen Upinniemen paikallisosasto 60 vuotta. Lämminhenkinen juhlatilaisuus pidettiin Sotilaskodissa liput liehuen, juhlittiinhan samalla kansallisrunoilijaamme Runebergia. Vieraaksemme saapui lähes kuusikymmentä yhteistyökumppaniamme ja ystäväämme sekä suuri määrä sisariamme.
Vihreänä sisarena toimiminen on elämäntapa. Sitä on täällä Kirkkonummella harrastettu siitä lähtien, kun Helsingin Laivastoasema siirtyi Upinniemeen. Varuskunnan nimi on vaihtunut ja joukko-osastommekin ovat vaihtuneet mutta me sisaret ja vapaaehtoinen työmme suomalaisten varusmiesten ja reserviläisten hyväksi on pysynyt. Palautteena saamme varusmiehen ilahtuneen hymyn sotilaskotiautomme Unelman myyntiluukulla. Siinä maailman murheet unohtuvat puolin ja toisin.
Juhlassamme nautimme kanttori Tarja Viitasen upeasta musiikista, puheista sekä tietenkin Sotilaskodin maistuvasta täytekakkukahvista. Rannikkoprikaatin komentaja kommodori Janne Huusko ojensi prikaatin pienoislipun juhlivalle paikallisosastolle, puheenjohtaja Tii Vieruaho otti sen vastaan. Sisar Sinikka Hemminki-Saraselle myönnettiin prikaatin joukko-osastoristi.
Herra kommodori, arvoisat kutsuvieraat ja vihreät sisaret.
Tämänpäiväisessä tapaamisessamme on kyse maailmanhistoriasta. Jos Neuvostoliitto ei olisi luovuttanut Porkkalan vuokra-aluetta ennenaikaisesti takasin Suomelle vuonna 1956, ei Upinniemeen olisi rakennettu varuskuntaa. Helsingin Laivastoasema ei olisi siirtynyt tänne 1959 eivätkä Rannikkosotilaskotiyhdistyksen sisaret olisi perustaneet Upinniemen paikallisosastoa 60 vuotta sitten. Kiitos Neuvostoliitto.
Tämä arkkitehti Osmo Lapin suunnittelema hieno sotilaskoti saatiin 1962 ja siitä lähtien menoa onkin riittänyt. Parhaassa vaiheessa varuskunnassa oli viisi joukkoa: Helsingin Laivastoasema, Rannikkojääkäripataljoona, osa Suomenlinnan Rannikkotykistörykmentistä, Suojelukoulu ja Ilmavoimien tutka-asema.
Saapumiseriä oli viisi, samoin valoja ja kotiutumisia. Paraateja oli usein, Lippujuhlapäivä, Itsenäisyyspäivä, Merivoimien vuosipäivä, Rannikkojääkäreitten vuosipäivä ja lisäksi valat.
Pieni kesäkuun 4. syntynyt poika oli ihmeissään, etteivät kavereiden synttärit alkaneetkaan ohimarssilla. Nykyisin on vähemmän liikettä, sillä valtakunnalliset paraatit nielaisevat joukot muualle maahan. Onneksi valalla vielä marssitaan, ihan Sotilaskotia hipoen, siitä pitää huolen oma joukko-osastomme Rannikkoprikaati.
Sisaria paikallisosastomme kirjoilla on tänään 59, joka on suurin määrä historiassamme. Alkuaikoina sisareksi pääseminen ei ollut mitenkään itsestään selvää. Paikallinen johtokunta syynäsi kokelaan ja tutkiskeli henkilön aikomuksia.
Suosittelijoita oli hyvä olla kaksi. Jos sitten sisarena päätyi lipsahtamaan Varuskuntakerholle illaksi, oli puhuttelu ja nuhtelu odotettavissa. Nykyisin olemme jo höllänneet ylänapin kauluksen alta, eikä kerhoakaan enää ole.
Me sisaret olemme sekalainen joukko suomalaisia naisia, ikähaitari pikkusiskosta satavuotiaaseen. Kerran yhteen harjoitukseen pyydettiin sisaria. Mieluimmin kaksikymppisiä, on rankka juttu tulossa. Ei ole. Kolmikymppisiä sitten. Ei ole. Nelikymppisiä. Ei ole. No mitä teillä sitten on. Kuusikymppisiä. Pitkä hiljaisuus, huokaus. Otetaan ne, metsässä mummokin on aarre.
Vapaaehtoisena sotilaskotisisarena oleminen on elämän suola. Tämä ei katso uskontoon, ihonväriin, ammattiin tai ulkonäköön. Arvojamme ovat vapaaehtoisuus, osaaminen ja itsensä kehittäminen, luotettavuus sekä iloisuus ja palvelualttius.
Toimimme suomalaisen varusmiehen ja reserviläisen hyväksi, hymyllä ja sydämellä. Toimintamme on Sotilaskodissa päivystämistä, kaikkea mitä ilta eteen tuo keittiötyöstä pizzan paistoon tai kassaan.
Sotilaskodin henkilökunnan kanssa olemme voittamaton joukko. Vaikeat tehtävät tehdään heti, oikein vaikeat vaativat hieman enemmän aikaa, mahdottomia ei ole. Erikoisalaamme ovat suuret valatapahtumat, joko täällä tai muualla.
Kun Merikappelissa tapahtuu jotain, vihreä aaltomme siirtyy sinne. Kirkkonummipäivät, Helsingissä, jopa Suomenlinnassa olevat tapahtumat saavat meidät liikkeelle, Kiikalasta puhumattakaan.
Liikkuva sotilaskoti vie meidät metsiin ja merelle, mihin tilataan. Metsiin pääsemme itsekin Unelmalla mutta merelle meidät vie Rannikkoprikaati. Unelma on siis meidän unelmiemme täyttymys, oma sotilaskotiautomme.
Olimme 13 vuotta laina-autojen varassa oman entisen automme päätettyä päivänsä Sotilaskodin takapihalla kasvavan koivun kylkeen. 22.11.2013 Unelma ajoi sisään Upinniemen varuskuntaan ja yhdeksi meistä sisarista. Unelma luovutettiin Suomenlahden Meripuolustusalueen hallintaan ja hoitoon.
Sotilaspastorimme siunasi sen tehtäväänsä. Se oli ainutkertainen ja mieliinpainuva hetki. Unelma on kuljetuskeskuksen ainoa auto, jolla on nimi, muut ovat vain rekisterinumeroita. Kuljettajien kotiutuessa kesä- ja joulukuussa palkitsemme parhaan Unelma- kuljettajan stipendillä.
Upinniemen paikallisosastolla on Suomenlahden Merivartioston Porkkalan merivartioasema kummiasemana. Historiaa en tunne, mutta oletan suhteen syntyneen, kun Upinniemen sotilaiden lapset palvelivat asemalla merivartioina. Yhteyttä on vuosien saatossa pidetty yllä muutamalla vierailulla ja joulukorteilla. Meille on suuri ilo ja kunnia päästä asemalle, vaikka reserviläisten harjoitukseen tai avoimien ovien päivälle.
Rannikkosotilaskotiyhdistyksen suurina tukijoina ovat Anna-Liisa Rewellin ja Rannikkosisarten säätiöt. Paikallisosastomme sisaria on molempien hallituksessa. Säätiöt mahdollistavat lahjoituksillaan suurten asioiden hankkimisen varusmiehille, niihin eivät meidän pienet pennosemme riitä. Rannikkosisarille lämmin kiitos tuesta, jolla tämäkin juhla saatiin näin juhlavaksi.
Merisotilastoimikunta on olennainen osa varuskunnan ja Sotilaskodin välistä toimintaa. Heidän työnsä ei näy suurelle yleisölle kovin hyvin. Jos homma ei hoidu niin se kyllä näkyy. Olemme, heidän toiveittensa mukaan, toteuttamassa palveluksen onnistumista. Jos varusmiehet ovat osanneet valita toimihenkilönsä oikein, kuten parhaillaankin ovat, yhteistyö sujuu loistavasti.
Rannikkosotilaskotiyhdistyksellä on seitsemän paikallisosastoa, joista kolme on koditonta ja pojatonta, yhdellä on leirisotilaskoti. Suomenlinnassa ja Pansiossa on meihin nähden pienet kodit ja pieni varusmiesvahvuus. Upinniemen sotilaskoti on Suomen paras ja kaunein. Kauneimmaksi tämä koti valittiin kymmenisen vuotta sitten Sotilaskotiliiton kokouksessa ja parhaaksi tämän kehui TV-ohjelmassa sukeltaja juostessaan tuolla rantakalliolla kohti maalia ja tietenkin voitti. Varuskunnassa ei ole enää kerhoa, ei kauppaa, postia eikä paljon asukkaitakaan, mutta varusmiehiä meillä on ihan riittävästi. Satamakin meillä on ja Rannikkolaivaston alukset, yhdellä niistä on laivakanttiini. Meillä on onnea, että Suomen paras Rannikkoprikaati toimii tällä samalla niemellä, yhteistyömme on erittäin hyvää. Tarvitsemme toisiamme, tuemme toisiamme ja meillä on hauskaa. Olemme usein saaneet olla Prikaatin vieraana, nyt saimme teidät kaikki yhteistyökumppanimme vieraiksemme.
Lopuksi haluan kertoa teille oman tarinani sotilaskotiharrastukseen ryhtymisestä.
Se alkaa vuodesta 2003, jolloin suoritin naisten vapaaehtoisen asepalveluksen. Oli kylmä ja luminen talvi, kuten armeijajutuissa taitaa aina olla, ja loputtoman hiihtämisen ja maastossa selviytymisen keskellä pimeydessä näkyi valo: sotilaskotiauto!
Yksi elämäni mieleenpainuvimmista hetkistä oli, kun sain kupillisen kuumaa kahvia ja tuoreen munkin. Ajattelin siinä hetkessä, että tuosta tulee vielä minun juttuni, jonain päivänä haluan tehdä juuri tuota vapaaehtoistyötä ja tuottaa iloa niin monille varusmiehille.
Talvi vaihtui kesäksi, kesä uudelleen talveksi ja reserviin siirtyminen tuli ajankohtaiseksi. Sotilaskotiajatus jäi unholaan, mutta vuosien kuluttua ajauduin oikeaan seuraan, ja sotilaskoti oli taas kirkkaana mielessä. Tuumasta toimeen, kuten minulla on tapana, liityin jäseneksi Rannikkosotilaskotiyhdistyksen Upinniemen paikallisosastoon, enkä ole katunut hetkeäkään!
Tuosta liittymisestä on yli kymmenen vuotta, joista viimeiset kuusi olen saanut toimia paikallisosaston puheenjohtajana. Minulla on ollut tukenani hyvä ja luotettava varapuheenjohtaja, johtokunta, sekä tietenkin ainutlaatuinen ja äärimmäisen tärkeä jäsenistö. Yhteistyö Rannikkoprikaatin, sotilaskodin, pääyhdistyksen ja muiden paikallisosastojen kanssa on muotoutunut toimivaksi ja asiat hoidetaan hyvässä hengessä.
Yksin en tietenkään olisi saanut aikaan sitä kaikkea, mitä paikallisosastomme tänä päivänä on. Kiitos kuuluu edeltäjilleni ja heidän tekemälleen arvokkaalle työlle, sekä tietenkin kaikille paikallisosaston sisarille ja yhteistyökumppaneille. Sydämellinen kiitos ihan jokaiselle.
Toivotan teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi juhlaamme, nautitaan hetki yhdessäolosta ja kohotetaan malja upealle kuusikymmentävuotiaalle.
LIISA LOTTANEN JA TII VIERUAHO
RANNIKKOSOTILASKOTIYHDISTYS RY
UPINNIEMEN
PAIKALLISOSASTO
KUVAT: VARUSMIESGRAAFIKKO KORPR ERICA KINNUNEN
Paikallisosaston puheenjohtaja Tii Vieruaho ja varapuheenjohtaja Liisa Lottanen vastaanottamassa juhlavieraita.
Satu Holmlund
Puheenjohtaja Tii Vieruaho piti juhlapuheen ja kohotti vieraiden kanssa maljan 60-vuotiaalle paikallisosastolle.
Satu Holmlund
Kutsuvieraita.
Satu Holmlund
Rannikkoprikaatin komentaja kommodori Janne Huusko piti puheen ja luovutti Rannikkoprikaatin pienoislipun Upinniemen paikallisosastolle.
Satu Holmlund
Tarjoilua sotilaskodin omasta leipomosta.
Satu Holmlund
KIRKKONUMMI
SIUNTIO
SIUNTIO
INKOO
KIRKKONUMMI
Puh: 09 221 9200
toimitus@kirkkonummensanomat.fi
Munkinkuja 4, 02400 Kirkkonummi
KIRKKONUMMI
UPINNIEMI
5.2.2020 täytti Rannikkosotilaskotiyhdistyksen Upinniemen paikallisosasto 60 vuotta. Lämminhenkinen juhlatilaisuus pidettiin Sotilaskodissa liput liehuen, juhlittiinhan samalla kansallisrunoilijaamme Runebergia. Vieraaksemme saapui lähes kuusikymmentä yhteistyökumppaniamme ja ystäväämme sekä suuri määrä sisariamme.
Vihreänä sisarena toimiminen on elämäntapa. Sitä on täällä Kirkkonummella harrastettu siitä lähtien, kun Helsingin Laivastoasema siirtyi Upinniemeen. Varuskunnan nimi on vaihtunut ja joukko-osastommekin ovat vaihtuneet mutta me sisaret ja vapaaehtoinen työmme suomalaisten varusmiesten ja reserviläisten hyväksi on pysynyt. Palautteena saamme varusmiehen ilahtuneen hymyn sotilaskotiautomme Unelman myyntiluukulla. Siinä maailman murheet unohtuvat puolin ja toisin.
Juhlassamme nautimme kanttori Tarja Viitasen upeasta musiikista, puheista sekä tietenkin Sotilaskodin maistuvasta täytekakkukahvista. Rannikkoprikaatin komentaja kommodori Janne Huusko ojensi prikaatin pienoislipun juhlivalle paikallisosastolle, puheenjohtaja Tii Vieruaho otti sen vastaan. Sisar Sinikka Hemminki-Saraselle myönnettiin prikaatin joukko-osastoristi.
Herra kommodori, arvoisat kutsuvieraat ja vihreät sisaret.
Tämänpäiväisessä tapaamisessamme on kyse maailmanhistoriasta. Jos Neuvostoliitto ei olisi luovuttanut Porkkalan vuokra-aluetta ennenaikaisesti takasin Suomelle vuonna 1956, ei Upinniemeen olisi rakennettu varuskuntaa. Helsingin Laivastoasema ei olisi siirtynyt tänne 1959 eivätkä Rannikkosotilaskotiyhdistyksen sisaret olisi perustaneet Upinniemen paikallisosastoa 60 vuotta sitten. Kiitos Neuvostoliitto.
Tämä arkkitehti Osmo Lapin suunnittelema hieno sotilaskoti saatiin 1962 ja siitä lähtien menoa onkin riittänyt. Parhaassa vaiheessa varuskunnassa oli viisi joukkoa: Helsingin Laivastoasema, Rannikkojääkäripataljoona, osa Suomenlinnan Rannikkotykistörykmentistä, Suojelukoulu ja Ilmavoimien tutka-asema.
Saapumiseriä oli viisi, samoin valoja ja kotiutumisia. Paraateja oli usein, Lippujuhlapäivä, Itsenäisyyspäivä, Merivoimien vuosipäivä, Rannikkojääkäreitten vuosipäivä ja lisäksi valat.
Pieni kesäkuun 4. syntynyt poika oli ihmeissään, etteivät kavereiden synttärit alkaneetkaan ohimarssilla. Nykyisin on vähemmän liikettä, sillä valtakunnalliset paraatit nielaisevat joukot muualle maahan. Onneksi valalla vielä marssitaan, ihan Sotilaskotia hipoen, siitä pitää huolen oma joukko-osastomme Rannikkoprikaati.
Sisaria paikallisosastomme kirjoilla on tänään 59, joka on suurin määrä historiassamme. Alkuaikoina sisareksi pääseminen ei ollut mitenkään itsestään selvää. Paikallinen johtokunta syynäsi kokelaan ja tutkiskeli henkilön aikomuksia.
Suosittelijoita oli hyvä olla kaksi. Jos sitten sisarena päätyi lipsahtamaan Varuskuntakerholle illaksi, oli puhuttelu ja nuhtelu odotettavissa. Nykyisin olemme jo höllänneet ylänapin kauluksen alta, eikä kerhoakaan enää ole.
Me sisaret olemme sekalainen joukko suomalaisia naisia, ikähaitari pikkusiskosta satavuotiaaseen. Kerran yhteen harjoitukseen pyydettiin sisaria. Mieluimmin kaksikymppisiä, on rankka juttu tulossa. Ei ole. Kolmikymppisiä sitten. Ei ole. Nelikymppisiä. Ei ole. No mitä teillä sitten on. Kuusikymppisiä. Pitkä hiljaisuus, huokaus. Otetaan ne, metsässä mummokin on aarre.
Vapaaehtoisena sotilaskotisisarena oleminen on elämän suola. Tämä ei katso uskontoon, ihonväriin, ammattiin tai ulkonäköön. Arvojamme ovat vapaaehtoisuus, osaaminen ja itsensä kehittäminen, luotettavuus sekä iloisuus ja palvelualttius.
Toimimme suomalaisen varusmiehen ja reserviläisen hyväksi, hymyllä ja sydämellä. Toimintamme on Sotilaskodissa päivystämistä, kaikkea mitä ilta eteen tuo keittiötyöstä pizzan paistoon tai kassaan.
Sotilaskodin henkilökunnan kanssa olemme voittamaton joukko. Vaikeat tehtävät tehdään heti, oikein vaikeat vaativat hieman enemmän aikaa, mahdottomia ei ole. Erikoisalaamme ovat suuret valatapahtumat, joko täällä tai muualla.
Kun Merikappelissa tapahtuu jotain, vihreä aaltomme siirtyy sinne. Kirkkonummipäivät, Helsingissä, jopa Suomenlinnassa olevat tapahtumat saavat meidät liikkeelle, Kiikalasta puhumattakaan.
Liikkuva sotilaskoti vie meidät metsiin ja merelle, mihin tilataan. Metsiin pääsemme itsekin Unelmalla mutta merelle meidät vie Rannikkoprikaati. Unelma on siis meidän unelmiemme täyttymys, oma sotilaskotiautomme.
Olimme 13 vuotta laina-autojen varassa oman entisen automme päätettyä päivänsä Sotilaskodin takapihalla kasvavan koivun kylkeen. 22.11.2013 Unelma ajoi sisään Upinniemen varuskuntaan ja yhdeksi meistä sisarista. Unelma luovutettiin Suomenlahden Meripuolustusalueen hallintaan ja hoitoon.
Sotilaspastorimme siunasi sen tehtäväänsä. Se oli ainutkertainen ja mieliinpainuva hetki. Unelma on kuljetuskeskuksen ainoa auto, jolla on nimi, muut ovat vain rekisterinumeroita. Kuljettajien kotiutuessa kesä- ja joulukuussa palkitsemme parhaan Unelma- kuljettajan stipendillä.
Upinniemen paikallisosastolla on Suomenlahden Merivartioston Porkkalan merivartioasema kummiasemana. Historiaa en tunne, mutta oletan suhteen syntyneen, kun Upinniemen sotilaiden lapset palvelivat asemalla merivartioina. Yhteyttä on vuosien saatossa pidetty yllä muutamalla vierailulla ja joulukorteilla. Meille on suuri ilo ja kunnia päästä asemalle, vaikka reserviläisten harjoitukseen tai avoimien ovien päivälle.
Rannikkosotilaskotiyhdistyksen suurina tukijoina ovat Anna-Liisa Rewellin ja Rannikkosisarten säätiöt. Paikallisosastomme sisaria on molempien hallituksessa. Säätiöt mahdollistavat lahjoituksillaan suurten asioiden hankkimisen varusmiehille, niihin eivät meidän pienet pennosemme riitä. Rannikkosisarille lämmin kiitos tuesta, jolla tämäkin juhla saatiin näin juhlavaksi.
Merisotilastoimikunta on olennainen osa varuskunnan ja Sotilaskodin välistä toimintaa. Heidän työnsä ei näy suurelle yleisölle kovin hyvin. Jos homma ei hoidu niin se kyllä näkyy. Olemme, heidän toiveittensa mukaan, toteuttamassa palveluksen onnistumista. Jos varusmiehet ovat osanneet valita toimihenkilönsä oikein, kuten parhaillaankin ovat, yhteistyö sujuu loistavasti.
Rannikkosotilaskotiyhdistyksellä on seitsemän paikallisosastoa, joista kolme on koditonta ja pojatonta, yhdellä on leirisotilaskoti. Suomenlinnassa ja Pansiossa on meihin nähden pienet kodit ja pieni varusmiesvahvuus. Upinniemen sotilaskoti on Suomen paras ja kaunein. Kauneimmaksi tämä koti valittiin kymmenisen vuotta sitten Sotilaskotiliiton kokouksessa ja parhaaksi tämän kehui TV-ohjelmassa sukeltaja juostessaan tuolla rantakalliolla kohti maalia ja tietenkin voitti. Varuskunnassa ei ole enää kerhoa, ei kauppaa, postia eikä paljon asukkaitakaan, mutta varusmiehiä meillä on ihan riittävästi. Satamakin meillä on ja Rannikkolaivaston alukset, yhdellä niistä on laivakanttiini. Meillä on onnea, että Suomen paras Rannikkoprikaati toimii tällä samalla niemellä, yhteistyömme on erittäin hyvää. Tarvitsemme toisiamme, tuemme toisiamme ja meillä on hauskaa. Olemme usein saaneet olla Prikaatin vieraana, nyt saimme teidät kaikki yhteistyökumppanimme vieraiksemme.
Lopuksi haluan kertoa teille oman tarinani sotilaskotiharrastukseen ryhtymisestä.
Se alkaa vuodesta 2003, jolloin suoritin naisten vapaaehtoisen asepalveluksen. Oli kylmä ja luminen talvi, kuten armeijajutuissa taitaa aina olla, ja loputtoman hiihtämisen ja maastossa selviytymisen keskellä pimeydessä näkyi valo: sotilaskotiauto!
Yksi elämäni mieleenpainuvimmista hetkistä oli, kun sain kupillisen kuumaa kahvia ja tuoreen munkin. Ajattelin siinä hetkessä, että tuosta tulee vielä minun juttuni, jonain päivänä haluan tehdä juuri tuota vapaaehtoistyötä ja tuottaa iloa niin monille varusmiehille.
Talvi vaihtui kesäksi, kesä uudelleen talveksi ja reserviin siirtyminen tuli ajankohtaiseksi. Sotilaskotiajatus jäi unholaan, mutta vuosien kuluttua ajauduin oikeaan seuraan, ja sotilaskoti oli taas kirkkaana mielessä. Tuumasta toimeen, kuten minulla on tapana, liityin jäseneksi Rannikkosotilaskotiyhdistyksen Upinniemen paikallisosastoon, enkä ole katunut hetkeäkään!
Tuosta liittymisestä on yli kymmenen vuotta, joista viimeiset kuusi olen saanut toimia paikallisosaston puheenjohtajana. Minulla on ollut tukenani hyvä ja luotettava varapuheenjohtaja, johtokunta, sekä tietenkin ainutlaatuinen ja äärimmäisen tärkeä jäsenistö. Yhteistyö Rannikkoprikaatin, sotilaskodin, pääyhdistyksen ja muiden paikallisosastojen kanssa on muotoutunut toimivaksi ja asiat hoidetaan hyvässä hengessä.
Yksin en tietenkään olisi saanut aikaan sitä kaikkea, mitä paikallisosastomme tänä päivänä on. Kiitos kuuluu edeltäjilleni ja heidän tekemälleen arvokkaalle työlle, sekä tietenkin kaikille paikallisosaston sisarille ja yhteistyökumppaneille. Sydämellinen kiitos ihan jokaiselle.
Toivotan teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi juhlaamme, nautitaan hetki yhdessäolosta ja kohotetaan malja upealle kuusikymmentävuotiaalle.
LIISA LOTTANEN JA TII VIERUAHO
RANNIKKOSOTILASKOTIYHDISTYS RY
UPINNIEMEN
PAIKALLISOSASTO
KUVAT: VARUSMIESGRAAFIKKO KORPR ERICA KINNUNEN
Paikallisosaston puheenjohtaja Tii Vieruaho ja varapuheenjohtaja Liisa Lottanen vastaanottamassa juhlavieraita.
Satu Holmlund
Puheenjohtaja Tii Vieruaho piti juhlapuheen ja kohotti vieraiden kanssa maljan 60-vuotiaalle paikallisosastolle.
Satu Holmlund
Kutsuvieraita.
Satu Holmlund
Rannikkoprikaatin komentaja kommodori Janne Huusko piti puheen ja luovutti Rannikkoprikaatin pienoislipun Upinniemen paikallisosastolle.
Satu Holmlund
Tarjoilua sotilaskodin omasta leipomosta.
Satu Holmlund
KIRKKONUMMI
SIUNTIO
SIUNTIO
INKOO
KIRKKONUMMI
Puh: 09 221 9200
toimitus@kirkkonummensanomat.fi
Munkinkuja 4, 02400 Kirkkonummi