KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
Apetitin kasviöljynpuristamo sijaitsee Kirkkonummen Kantvikissa, jossa puristetaan merkittävä osa kotimaisesta öljykasvisadosta. Apetitin kasviöljypuristamolle tehty investointi saatiin syksyllä valmiiksi, kun puristamon pakkaamon yhteyteen rakennettu pullotuslinjasto otettiin käyttöön.
Apetitin vähittäiskaupassa myytävissä kasviöljypulloissa on nähtävissä uusi ilme ja nimi liukuvasti marraskuusta 2024 alkaen. Aiemmin tutuksi tullut Apetit Rypsiöljy on jatkossa Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljy.
Tuote pysyy ennallaan. Nimenmuutokseen on vaikuttanut Ruokaviraston suositus muuttaa elintarvikkeiden nimet vastaamaan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetusta.
Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyssä käytetään raaka-aineena kotimaista rypsiä ja rapsia. Apetitin vähittäiskaupassa myytävä rypsi- & rapsiöljy on aiemminkin puristettu 100-prosenttisesti kotimaisesta raaka-aineesta.
– Rypsiöljy on pitkään ollut Suomessa vakiintunut nimi kyseiselle tuotteelle, vaikka kotimaisen rapsin viljely onkin lisääntynyt suhteessa rypsiin jo noin 20 vuotta sitten. Erottelemme kasviöljypuristamollamme kotimaisen ja ulkomaisen sadon, mutta käytännössä identtiset rypsi ja rapsi puristetaan öljyksi sekaisin. Tämän vuoksi tuotenimessä nimetään jatkossa molemmat, tuotepäällikkö Liisi Nyman Apetitilta kertoo.
Suomalainen öljykasvituotanto on pääsääntöisesti perustunut kasvukauden lyhyyden vuoksi rypsiin. Muualla puolestaan viljellään pääsääntöisesti pidemmän kasvuajan vaativaa rapsia, ja rypsi onkin suomalainen erikoisuus.
– Nykyään rapsia viljellään myös Suomessa enemmän, vaikka rypsi edelleen valtalaji onkin. Kotimaisten öljykasvien sato ja sen jakautuminen rypsin ja rapsin välillä vaihtelee vuosittain, Nyman kertoo.
Apetit hankkii ison osan kotimaisesta rypsin ja rapsin sadosta kasviöljypuristamolleen, joten Apetitin puristaman kotimaisen kasviöljyn suhde noudattelee kotimaan satoa. Viime vuosina rapsin osuus on ollut noin neljännes koko Suomen rypsin ja rapsin yhteenlasketusta sadosta.
Aiemmin tutuksi tullut Apetit Rypsiöljy on jatkossa Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljy.
Satu Holmlund
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
Puh: 09 221 9200
toimitus@kirkkonummensanomat.fi
Munkinkuja 4, 02400 Kirkkonummi
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
Apetitin kasviöljynpuristamo sijaitsee Kirkkonummen Kantvikissa, jossa puristetaan merkittävä osa kotimaisesta öljykasvisadosta. Apetitin kasviöljypuristamolle tehty investointi saatiin syksyllä valmiiksi, kun puristamon pakkaamon yhteyteen rakennettu pullotuslinjasto otettiin käyttöön.
Apetitin vähittäiskaupassa myytävissä kasviöljypulloissa on nähtävissä uusi ilme ja nimi liukuvasti marraskuusta 2024 alkaen. Aiemmin tutuksi tullut Apetit Rypsiöljy on jatkossa Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljy.
Tuote pysyy ennallaan. Nimenmuutokseen on vaikuttanut Ruokaviraston suositus muuttaa elintarvikkeiden nimet vastaamaan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetusta.
Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyssä käytetään raaka-aineena kotimaista rypsiä ja rapsia. Apetitin vähittäiskaupassa myytävä rypsi- & rapsiöljy on aiemminkin puristettu 100-prosenttisesti kotimaisesta raaka-aineesta.
– Rypsiöljy on pitkään ollut Suomessa vakiintunut nimi kyseiselle tuotteelle, vaikka kotimaisen rapsin viljely onkin lisääntynyt suhteessa rypsiin jo noin 20 vuotta sitten. Erottelemme kasviöljypuristamollamme kotimaisen ja ulkomaisen sadon, mutta käytännössä identtiset rypsi ja rapsi puristetaan öljyksi sekaisin. Tämän vuoksi tuotenimessä nimetään jatkossa molemmat, tuotepäällikkö Liisi Nyman Apetitilta kertoo.
Suomalainen öljykasvituotanto on pääsääntöisesti perustunut kasvukauden lyhyyden vuoksi rypsiin. Muualla puolestaan viljellään pääsääntöisesti pidemmän kasvuajan vaativaa rapsia, ja rypsi onkin suomalainen erikoisuus.
– Nykyään rapsia viljellään myös Suomessa enemmän, vaikka rypsi edelleen valtalaji onkin. Kotimaisten öljykasvien sato ja sen jakautuminen rypsin ja rapsin välillä vaihtelee vuosittain, Nyman kertoo.
Apetit hankkii ison osan kotimaisesta rypsin ja rapsin sadosta kasviöljypuristamolleen, joten Apetitin puristaman kotimaisen kasviöljyn suhde noudattelee kotimaan satoa. Viime vuosina rapsin osuus on ollut noin neljännes koko Suomen rypsin ja rapsin yhteenlasketusta sadosta.
Aiemmin tutuksi tullut Apetit Rypsiöljy on jatkossa Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljy.
Satu Holmlund
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
Puh: 09 221 9200
toimitus@kirkkonummensanomat.fi
Munkinkuja 4, 02400 Kirkkonummi