Jussi Salo
JUHANNUS
Blomma Cateringin Elken vinkit juhannuksen keittiöönJUHLAT
Blomma Cateringin keittiö viettää juhannuksena ansaittua lomaa. Kirkkonummen Sanomat kysyi Elkeltä uusia ja ehkä poikkeaviakin vinkkejä juhannuksen pitopöytään. Kirkkonummelainen pitopalvelukokki ja kondiittori yrittäjä Elke Kütt kertoikin meille helpot ja herkulliset reseptit, joilla saat juhlapöytään makua, väriä ja iloa – ilman stressiä. Elken tärkein juhlavinkki onkin, että “Suunnittele kaikki ajoissa, niin juhlapäivänä voit keskittyä nauttimaan. Ja muista – tämä on sinunkin hetki loistaa! Ehkä sinusta tulee seuraava Master Chef Suomi”, toteaa Elke.
HELPPO JÄÄTELÖJÄLKIRUOKA
Sulata vaniljajäätelöä ja sekoita joukkoon pikakahvijauhetta maun mukaan. Kaada pieneen kuppiin tai silikonvuokaan ja pakasta annokset valmiiksi. Voit tehdä nämä jo edellisenä iltana. Tarjoile esimerkiksi isoäidin vanhasta teeserviisistä – tyylikästä ja tunnelmallista, ilman vaivaa.
KESÄINEN HERNE-ALKUPALA SILAKALLA
Jussi Salo
Keitä pakastetut tuoreherneet nopeasti (2 min) suolalla maustetussa vedessä. Lisää hieman tuoretta tilliä ja soseuta seos samettiseksi sauvasekoittimella. Kaada hernepyree lautaselle. Paista tai grillaa silakkapihvit ja aseta ne hernepedille. Alkupala toimii hyvin sekä lämpimänä että kylmänä. Ripaus kirjolohen mätiä tuo annokseen ylellisyyttä ja väriä.
PERUNA KESÄSALAATTI
Jussi Salo
Kokoa salaatti kauniille kakkuvadille. Sekoita vihreää salaattia ja hieman Caesar-kastiketta. Lisää grillatut varhaisperunat sekä viipaloitua nektariinia ja nauti valkohomejuuston kera. Raikas, hedelmäinen ja ruokaisa salaatti sopii täydellisesti juhlapöytään – tai vaikka mökkiterassille.
GRILLIN HERKKU – VALKOSIPULI
Jussi Salo
Leikkaa kokonaisesta valkosipulista hattu pois ja kääri se folioon. Valuta pinnalle hieman juoksevaa hunajaa ja ripaus suolaa. Sulje folio ja grillaa tai paahda uunissa noin tunnin ajan.
Valmista sillä välin täytetyt herkkusienet:
•Poista sienien kannat, silppua ne ja sekoita murennettuun sinihomejuustoon (Aura).
•Täytä sienet seoksella ja kääri ympärille pekoniviipale.
•Grillaa sienet ja mustamakkara valkosipulin jälkeen.
Kastikkeeksi: murskaa tuoreita mansikoita, lisää hieman sweet chili -kastiketta ja lorauta päälle oliiviöljyä. Sekoita tasaiseksi. Tuloksena on kirkkaanpunainen, kesäinen ja yllättävän monikäyttöinen kastike, joka ei ole liian tulinen – ellet innostu liikaa chilistä!
ELKE TOIVOTTAA KAIKILLE LUKIJOILLEMME AURINKOISTA JUHANNUSTA JA RENNON HERKULLISTA KESÄÄ!
KUVAT: BLOMMA CATERING