KIRKKONUMMI
Laajakallion koululla on oma arboretumKIRKKONUMMI
Laajakallion koulun ja päiväkodin piha rajautuu metsään. Alueelle on perustettu koulun ja vanhempainyhdistyksen yhteistyönä arboretum eli puulajipuisto.
Arboretumiin on istutettu vuosien aikana eri puulajeja, pensaita, alppiruusuja ja sipulikukkia. Lisäksi oppilaat ovat rakentaneet hyönteishotelleja, jotka edistävät luonnon monimuotoisuutta.
Arboretumia hyödynnetään eri oppiaineiden opetuksessa. Esimerkiksi ympäristöopin tunneilla oppilaat voivat tutkia kasvien ja eläinten elinympäristöjä sekä oppia luonnonhoidosta käytännönläheisesti. Alue on myös päiväkotiryhmien aktiivisessa käytössä.
Varuboden-Osla on myöntänyt tälle vuodelle Paikallisesti hyvää -apurahan arboretum-työtä varten. Apurahan turvin oppilaat istuttavat puita ja kukkasipuleita, perustavat niityn sekä rakentavat linnun- ja lepakon pönttöjä.
Arboretumissa järjestetään myös talkoita, joissa vanhemmat ja eri-ikäiset lapset yhdessä huolehtivat puulajipuiston kunnossapidosta. Tapahtumat vahvistavat yhteisöllisyyttä ja tarjoavat mahdollisuuden viettää aikaa ulkona luonnossa.
Kiirastorstaina koulu sai vierailijoita Suomen dendrologian seurasta. Helsingin yliopiston Kasvimuseon yli-intendentti Henry Väre, Aalto yliopiston maisema-arkkitehti Meri Mannerla-Magnusson sekä seuran puheenjohtaja Juha Fagerholm kertoivat paljon mielenkiintoisia asioita puista ja metsistä.
Laajakallion koulun arboretum on tiettävästi Suomen ensimmäinen koulun yhteyteen perustettu puulajipuisto. Se on paikka, jossa yhdessä tekeminen, oppiminen ja luonnon arvostaminen kulkevat käsi kädessä.