VUODEN 2025 artesaaniruoan SM-kilpailut järjestettiin 9.–11. lokakuuta Kemiönsaarella. Maatilapuodin leipomon Ingemo Fröberg neljäs vasemmalta.
Jussi Salo
KIRKKONUMMI
Maatilapuodin saaristolaislimpulle kultaa artesaaniruoan SM-kisoissaKIRKKONUMMI
Kirkkonummen Maatilapuodin saaristolaislimppu on voittanut kultaa Artesaaniruoan SM-kilpailuissa. Leipä palkittiin sarjassa Ruishapanleipä, eli ruisleipä joka on tehty taikinajuureen (ei käytetty leivontahiivaa). Tuomaristo kuvaili voittajaleipää näin: ”Erinomainen ruisvuokaleipä – lempeän makea ja vastustamattoman herkullinen, täydellinen nautiskeluun!”
MAATILAPUODIN Saaristolaisleipä.
Jussi Salo
Lisäksi Maatilapuodin joululimppu sai pronssia sarjassa hiivalla kohotetut leivät. Tuomariston arvio kuului: ”Miellyttävä piimälimppu maultaan, rakenteeltaan ja ulkonäöltään. Mausteiden tasapaino on hyvin onnistunut.”
- Olemme valtavan iloisia ja ylpeitä näistä tunnustuksista. Leipominen on tiimityötä, joka alkaa pellolta, jatkuu myllyssä ja saa lopullisen muotonsa leipomossamme. On hienoa huomata, että rakkautemme raaka-aineisiin ja käsityöhön välittyy tuotteissamme, sanoo maaseutuyrittäjä Ingemo Fröberg Kirkkonummen Maatilapuodin leipomosta.
Perinnettä ja käsityötä jokaisessa limpun viipaleessa
LEIPOMINEN on tiimityötä, joka alkaa pellolta, jatkuu myllyssä ja saa lopullisen muotonsa leipomossamme, kertoo maaseutuyrittäjä Ingemo Fröberg Kirkkonummen Maatilapuodin leipomosta.
Jussi Salo
Leipominen on yhteistyötä tilan, myllyn ja leipomon välillä. Työ alkaa viljalajikkeiden ja viljelymenetelmien valinnasta, jatkuu Veckoski-Andersbölen myllyssä ja huipentuu Maatilapuodin tilaleipomossa.
Maatilapuodin mallaslimppu sai jo vuonna 2018 pronssia artesaaniruoan SM-kilpailussa. Sen jälkeen reseptiä on kehitetty ja leipä on myös saanut uuden nimen – Maatilapuodin saaristolaislimppu.
Leipomossa kaikki leivät leivotaan tilan omista jauhoista, ja tuotteet ovat myynnissä Kirkkonummen Maatilapuodissa.
- Haluamme myös kiittää lämpimästi kaikkia asiakkaitamme - ilman heitä mikään tästä ei olisi mahdollista, lisää Ingemo Fröberg.
Artesaaniruoan SM-kilpailut
Vuoden 2025 artesaaniruoan SM-kilpailut järjestettiin 9.–11. lokakuuta Kemiönsaarella. Järjestäjänä toimi Kemiönsaaren kunta yhteistyössä Suomen Artesaaniruoka r.y -yhdistyksen kanssa.
Tapahtuma tarjosi inspiroivan ohjelman sekä artesaaniruokien tekijöille että hyvän lähiruoan ystäville. Kolmipäiväisen tapahtuman aikana osallistujat pääsivät seminaareihin, yritysvierailuille ja maistelemaan paikallisia tuotteita. Palkintojenjako järjestettiin juhlallisissa tunnelmissa Amos Krog -ravintolassa Söderlångvikissä, jossa ravintoloitsija Janne Juvonen ja vieraileva keittiömestari Michael Björklund loivat upean lähiruokamenun.
Suomen Artesaaniruoka r.y. toimii edunvalvojana ja kaikkien artesaaniruuasta kiinnostuneiden yhdistäjänä. Artesaaniruoka on ainutlaatuisia tuotteita, joiden makua, laatua ja yksilöllisyyttä teollisuudessa ei kyetä tuottamaan. Tuotteet valmistetaan ilman turhia lisäaineita, kotimaisista raaka-aineista ja niissä korostuvat laatu, maku ja alkuperä.